Wij scoren onder onze kandidaten gemiddeld een: 9.4

  • Blog
  • 6x zo scoor jij een nieuwe baan

6x zo scoor jij een nieuwe baan

15 mei 2020

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

Het hoge woord is eruit: het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Je gaat op zoek naar een nieuwe baan, maar komt erachter dat dit op veel verschillende manieren kan. Daarnaast zijn met jou ook veel anderen op zoek naar een nieuwe baan. Je wilt je graag onderscheiden van de rest.

Deze 6 tips helpen je bij het scoren van een nieuwe baan.

Tip 1: De oriëntatie

Bedenk van tevoren goed wat je leuk vindt om te doen en waar jouw kwaliteiten liggen. Waar ben je goed in? En wat vind jij leuk om te doen? Bedenk ook bij wat voor soort bedrijf je graag wil gaan werken en in welke regio je de functie wil gaan vervullen. Op deze manier kun je gerichter gaan zoeken naar de baan die bij je past.

Tip 2: Zet je netwerk in

Veel mensen vinden een nieuwe baan dankzij hun netwerk. Vraag familie, vrienden en kennissen daarom om hulp bij het zoeken van een nieuwe baan. Zij weten vaak precies wat je doet en welke functie goed bij je past. De kans is daarom groot dat ze aan je denken wanneer er een geschikte functie vrijkomt.

Tip 3: Maak gebruik van een intermediair

Een van de top-3 belangrijkste kanalen die je helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan is een uitzendbureau. Uitzendbureaus zijn een veelgebruikt intermediair bij het zoeken naar een nieuwe baan. Zie je door de bomen het bos niet meer en word je overspoeld met vacatures? Een uitzendbureau is de schakel tussen jou en de arbeidsmarkt en helpt je bij het vinden van een baan.

Tip 4: Maak een professioneel CV

Met een goed cv kun jij je onderscheiden van andere sollicitanten. Zorg er daarom voor dat jouw cv professioneel, persoonlijk en up to date is. Een bedrijf krijgt een beter beeld van jou wanneer je alle relevante opleidingen, werkervaringen, kwaliteiten en vaardigheden op het cv staan. Stuur je cv daarom altijd mee, ook als hier niet om gevraagd wordt. Wil jij ook scoren met een professioneel cv? Bekijk hier onze tips voor een cv die direct opvalt!

Tip 5: Een krachtige sollicitatiebrief

Heb jij een toffe vacature gevonden? Dan is het nu tijd voor het echte werk: solliciteren! In een persoonlijke sollicitatiebrief stel je jezelf kort voor en vertel je waar jouw krachten liggen. Vertel waarom je enthousiast bent geworden van de vacature en motiveer waarom juist jij geschikt bent voor deze functie. Licht ook ervaringen uit je cv toe.

Tip: vertel nieuwe informatie in de sollicitatiebrief en voorkom het herhalen van je cv.

Tip 6: Neem de tijd

Voorkom het overhaast solliciteren en neem de tijd. Op deze manier ga je werk vinden wat daadwerkelijk bij je past en vergroot je de kans dat je de baan krijgt waarvoor je solliciteert.

Kun je geen geschikte vacature vinden of word je lieverbenaderd met de tofste functies? Neem dan contact met ons op of kom gerust langs voor een kopje koffie bij ons op de vestiging

Bekijk hier onze vacatures.


Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 45 26 899 of Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.