Wij scoren onder onze kandidaten gemiddeld een: 9.4

  • Blog
  • Zo blijf je gemotiveerd tijdens het thuiswerken

Zo blijf je gemotiveerd tijdens het thuiswerken

19 oktober 2020

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.

De corona maatregelen zijn verder aangescherpt en voor de komende vier weken geldt nog steeds: thuiswerken is de norm, tenzij dit niet anders kan. Dit, om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Voor sommigen brengt thuiswerken een hoop voordelen met zich mee, voor anderen heeft het thuiswerken vooral veel nadelen. Met deze 4 tips blijf jij gemotiveerd tijdens het thuiswerken.

1 Zorg voor een rustige en veilige werkplek

Nu je thuiswerkt kan het zijn dat jouw privé-werkbalans in de war raakt. De scheiding tussen werk en privé is lastiger te maken, doordat je nu werkt in jouw privésfeer. Creëer daarom je nieuwe werkplek in een aparte ruimte in huis. Maak ook duidelijke afspraken met je huisgenoten, zodat je niet zomaar gestoord wordt tijdens het thuiswerken.

Ook nu je thuiswerkt is de Arbo regelgeving van toepassing en is het van belang dat jouw nieuwe thuiswerkplek voldoet aan de Arbo regelgeving. Stel je bureau en bureaustoel daarom op de juiste manier af en wissel tijdig je houding. Werk je met een computer? Zorg er dan voor dat deze op ooghoogte staat.

2 Creëer regelmaat en structuur tijdens het thuiswerken

Structuur en regelmaat is erg belangrijk in deze onzekere periode. Houd daarom zoveel mogelijk je normale dagritme aan om in de werkstemming te komen. Sta op de gebruikelijke momenten op, volg je ochtendritueel, werk volgens de normale werktijden en ga op een normaal tijdstip weer slapen.

Zorg voor een goede planning en stel realistische doelen op. Zo word je elke dag uitgedaagd om deze doelen te behalen. Lukt het om alle doelen van de dag te halen, dan werkt dat ook nog eens heel motiverend. Heb je een dag wat minder werk liggen? Neem dan de huidige processen eens onder de loep: kijk welke processen je kunt verbeteren en bedenk plannen voor de toekomst.

3 Vanuit huis werken: de communicatie met collega's

De flauwe grapjes van jouw collega, het potje pingpong tijdens de middag of de gebruikelijke social talk bij het koffieautomaat: de communicatie met collega’s kan erg veranderen nu jullie allemaal thuiswerken. Houd je collega’s op de hoogte waar je mee bezig bent, stel collega’s expliciet vragen als je iets nodig hebt en bel een collega ook eens spontaan op voor een praatje.

4 Neem bewuste pauzes tijdens jouw thuiswerkdag

Je bent productiever en gemotiveerder wanneer je verschillende pauzes verspreid over de dag neemt, dan wanneer je maar één lange pauze neemt. Neem daarom tijdig, maar ook bewust pauze. Neem afstand van jouw werkplek: drink een kopje koffie met huisgenoten, haal frisse lucht en/of beweeg. Dat zorgt ervoor dat je na je pauze weer fris aan het werk kunt.

Loopt jouw thuiswerkdag tegen het einde aan? Neem afstand van jouw werkplek en schakel de werkmodus. Pak je rust en plan wat ontspanning in de avond. Zo blijf je gemotiveerd bij het thuiswerken!


Heb je vragen? Bel ons dan gerust op, (038) 45 26 899 of Neem contact op

Delen

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.