Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer: effectieve maatregelen en preventie

In dit artikel lichten we de problemen van grensoverschrijdend gedrag uit en voorzien we je van effectieve en preventieve maatregelen om deze situaties te voorkomen.

Wat jij als werkgever kunt doen tegen werkstress

In dit artikel zullen we bespreken wat werkstress is, de oorzaken van werkstress en wat we als werkgevers kunnen doen om werkstress te verminderen.

Thuiswerken: 5 tips om jouw personeel te motiveren!

Thuiswerken is alweer een tijd de norm. Hoe zorg je ervoor dat jouw personeel gemotiveerd blijft tijdens het thuiswerken? Wij vertellen het je in deze blog!

Discriminatie op de werkvloer: wat kun je als werkgever doen?

Heb je het idee dat één van je medewerkers discrimineert? Als werkgever ben je verplicht actie te ondernemen als er wordt gediscrimineerd. Benieuwd wat je kunt doen? Lees dan deze blog!

Vacature opstellen: zo schrijf je een pakkende en discriminatievrije vacaturetekst!

Een goede vacaturetekst zorgt niet alleen voor een de juiste kandidaten, het draagt ook bij aan de employeer branding. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste kandidaten aantrekt en hoe schrijf je een goede en discriminatievrije vacaturetekst? Zo doe je dat!

RI&E óf boetes voor bedrijven

De inspectie mag vanaf nu boetes uitdelen aan bedrijven die de RI&E of het bijbehorende plan van aanpak niet op orde hebben. Meer weten? Lees dan snel verder!

Anticiperen op de WAB: de payrollovereenkomst

Met de inwerkingtreding van de WAB per 1 januari 2020 veranderen diverse zaken die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering, zoals de payrollovereenkomst. Hoe kunnen werkgevers anticiperen op deze verandering? Lees snel verder!

Stress is functioneel

Stress is een veelbesproken onderwerp. Is stress dan nu slecht? Lees snel verder!

Anticiperen op de WAB: de oproepovereenkomst

Met de inwerkingtreding van de WAB per 1 januari 2020 veranderen diverse zaken die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering, zoals de oproepovereenkomst. Hoe kunnen werkgevers anticiperen op deze verandering? Lees snel verder!

Zo word jij de beste manager!

Vakinhoudelijke kennis is veel minder belangrijk voor managers, emotionele intelligentie des te meer. Maar wanneer ben je nu een goede manager? Lees het nu in de blog!

Wijziging wettelijk minimumloon

Per 1 juli 2019 is de leeftijd waarop werknemers recht hebben op een volledig minimumloon van 22 jaar naar 21 jaar verlaagd. Meer weten? Lees dan snel verder!

Hoe u nu al kunt anticiperen op de WAB als werkgever

Met de inwerkingtreding van de WAB per 1 januari 2020 veranderen diverse zaken die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering, zoals de ketelregeling en de transitievergoeding. Hoe kunnen werkgevers anticiperen op deze verandering? Lees snel verder!

Zo kun je met vertrouwen investeren in de ontwikkeling van medewerkers

Soms is het voor een bedrijf lastig om te investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers. Hoe kun je als bedrijf investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Mogema schakelde loopbaancoach Anouk in. Lees snel verder!